Зеленски: Десетки цивилни все още са в неизвестност след удара по Днипро

Десетки цивилни все още са в неизвестност ден след като руска ракета удари висока жилищна сграда в централния украински град Днипро, заяви президентът Володимир Зеленски във вечерното си видеообръщение, цитирано от ДПА.

Спасителите продължават да издирват повече от 30 души сред отломките, които са останали от жилищния блок, каза той. „Ние се борим за всеки човек“, заяви Зеленски.

„И спасителните работи ще продължат, докато има и най-малък шанс да се спаси живот“, добави украинският президент. Той също така благодари на хората в чужбина за изпратените послания за съчувствие и подкрепа.

Броят на загиналите в резултат на удара достигна 29 души, включително едно дете, сочат официалните данни. Други 73 души са в неизвестност.

По време на обръщението си Зеленски се обърна и към руснаците на руски език. „Бих искал да се обърна към всички в Русия, които дори и сега не осъждат макар и с няколко думи този терор, въпреки че виждат и разбират всичко ясно. Вашето страхливо мълчание ще завърши само с това, че един ден тези терористи ще преследват и вас“, предупреди той.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy