Зеленски: Свободата има висока цена, но робството е по-скъпо

“Свободата има висока цена, но цената на робството е по-висока“, каза украинският президент Володимир Зеленски в емоционална реч към украинския народ по повод Бъдни вечер. Той призова народа си да устои на руските атаки, докато празнуват Коледа

На 24 декември руски въздушни удари убиха 10 души в Херсон. Украинските власти съобщиха, че близо 70 души са ранени и призоваха местните жители спешно да дарят кръв.

“Нито един дрон камикадзе не може да угаси зората на Коледа. Ще я видим дори изпод земята, от бомбоубежищата. Ще изпълним сърцата си с топлина и светлина. Тогава никакви ракети не могат да ги засегнат. Ще се пречупят в желязната ни воля. Нашата борба ще продължи. Няма да я пречупят спирания на тока. Никога няма да ни липсват кураж и непреклонност”, каза украинският президент на своите сънародници.

Той отново описа Русия като „терористична страна“ и обвини руските войски, че „убиват с цел сплашване и за удоволствие“.

В публикация в социалните мрежи украинският президент показа снимки на улици в Украйна, осеяни с тела и горящи автомобили, като заяви, че „светът трябва да види и разбере срещу какво абсолютно зло се борим“.

<iframe src=“https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fzelenskiy.official%2Fvideos%2F1863684157308178%2F&show_text=false&width=560&t=0″ width=“560″ height=“314″ style=“border:none;overflow:hidden“ scrolling=“no“ frameborder=“0″ allowfullscreen=“true“ allow=“autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share“ allowFullScreen=“true“></iframe>

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy