Илия „Lmzs“ Ръжгев стана световен соло шампион по League of Legends

0

След спираща дъха демонстрация на умения, стратегия и решителност – българинът Илия „Lmzs“ Ръжгев взе шампионската титла на глобалния турнир Red Bull Solo Q, съобщиха организаторите на състезанието.

Въпреки всички препятствия по пътя си Илия Ръжгев не само стана първият българин, класирал се до финалната фаза на турнира, но и взе титлата световен шампион.

Българинът триумфира на националните квалификации, спечелвайки си място редом с другите национални шампиони на световните финали. В продължение на два напрегнати дни той демонстрира своите умения и напусна груповата фаза без нито една загубена серия, след като победи шампионите на Гърция, САЩ и Белгия.

Въпреки неуспех в първия кръг срещу аржентинския шампион през втория ден от турнира, Илия Ръжгев запази самообладание и се върна обратно в надпреварата.

Той се изправи в реванш срещу шампиона на САЩ, както и в битки срещу бразилския и унгарския шампион, за да си осигури място на дългоочаквания финал.

На финала българинът отново излезе срещу Гонзало „Addow“ Мюлер, който го беше победил в първи кръг. Този път Илия Ръжгев надви аржентинецът с 3:0 и грабна титлата на турнира.

Забележителният успех на Илия „Lmzs“ Ръжгев го вкара в историята на професионалния български esport като първия роден състезател завоювал световна титла.

Red Bull Solo Q е глобален 1vs1 League of Legends шампионат, който демонстрира индивидуалните умения и талант на играчи от цял свят. Играчите се борят в напрегнати директни мачове, целящи да претендират за титлата световен шампион. В България, турнирът се провежда ежегодно от Red Bull България и TDB Play.

 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

Generated by Feedzy