Индексирани са 57 строителни договора по ОПРР с 30 млн. лева

С 30 милиона лева ще бъдат индексирани 57 договора за строителство по оперативна програма „Региони в растеж“ (ОПРР). Това съобщи Десислава Георгиева, заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия орган на ОПРР 2014 – 2020 г. По време на годишната среща на програмата с Европейската комисия.

Най-голям брой искания са подадени за проекти в областта на културната, социалната и туристическа инфраструктура.

Индексацията по договорите е до 15 процента от стойността им.

От Министерството на регионалното развитие не съобщават актуални данни за изпълнението на оперативната програма и има ли риск от загуба на средства. До края на тази година изпълнението на ОПРР 2014 – 2020 г. трябва да приключи.

В края на миналата година министърът на регионалното развитие арх. Иван Шишков каза, че до момента са разплатени 73 на сто от средствата по програмата, което е над 2.29 милиарда лева. От тях Европейската комисия е одобрила плащания за 1.89 милиарда лева, което е 60 на сто от бюджета.

В рамките на ОПРР 2014 – 2020 са сключени 765 договора за предоставяне на финансова помощ. В процес на изпълнение са 222 договора. Общините са основен бенефициент по програмата.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy