Иновативeн проект на община Трявна спечели конкурса „Нестле за Живей активно!“

Иновативен проект на община Трявна – „приключенска площадка“ спечели конкурса „Нестле за Живей активно!“. Проектът покри редица параметри – разнообразни дейности за физическа активност на населението, иновативност в идейния проект, необходимост от реализацията и аудитория, която ще може да се възползва от бъдещата инфраструктура.

Олимпийската ни зимна златна медалистка и дългогодишен посланик на инициативата Екатерина Дафовска коментира проекта.

„С голямо задоволство днес виждам обединените усилия в грижата за хората и тяхната активност. Общините и през изминалия сезон на Живей активно! положиха много усилия, за да привлекат гражданите по интересен начин да се занимават със спорт.“, каза тя.

Дафовска остави за малко ските и пушката за биатлон, за да се включи заедно с останалите членове на журито във финала на конкурса за най-активна община. Тази година към „Нестле за Живей активно!“ се включва като посланик още едно златно момиче на българския спорт, художествената ни гимнастичка Катрин Тасева, която заедно със заместник-министъра на младежта и спорта Петър Георгиев, Мария Яровая от НСРОБ и ръководителя на правния отдел на Нестле България Теодор Георгиев бяха жури в четвъртия поред конкурс за най-активни общини.

Водени от дългогодишния си опит, всеки доказан професионалист в неговата област, членовете на журито единодушно излъчиха победителя – Трявна.

Кметът на общината Силвия Кръстева изрази благодарност за високата оценка и обеща, че общината ще продължи да пази възрожденския и спортен дух сред своите жители.

„Всички тук в тази зала знаем какво е да организираш и проведеш „Нестле за Живей активно!“. Инициатива, която печели сърцата на последователите си, но в същото време не е никак лесно да мотивираш хората да направят първата крачка, като да изберат ходенето, вместо удобството на автомобила, или да потичат, вместо почивка на дивана. А всъщност да сме активни е заложено в нас, човек има нужда да се движи, дори е доказано, че за да сме здрави, трябва да направим поне 10 000 крачки на ден или друга активност равна на тях. Хубавата новина е, че да сме активни е забавно, срещаш нови приятели, учиш нови движения и днес отново видяхме, че е точно така – много примери, усмивки, разнообразни дейности, малки и големи заедно за активен живот.“, сподели Нели Ангелова, мениджър Комуникации Нестле Югоизточен Пазар.

„Към добрата храна и добър живот, бих добавил, че това е инвестиция в бъдещето. Когато правиш добър бизнес, трябва да правиш и нещо добро за обществото. Инициативата „Нестле за Живей активно“ е прекрасна и вярвам, че трябва да се разраства и да достига до повече хора. В проектите на общините и организираните от тях активности, отрих много възможности, и смятам, че някои от активациите може да ги препоръчаме чрез Министерството на младежта и спорта за включване в спортните асоциации и сред все повече общини.“, каза заместник-министърът на младежта и спорта Петър Георгиев.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy