Интензивен трафин на някои от граничните пунктове с Румъния, Сърбия и Гърция

Интензивен е трафикът на някои от граничните пунктове с Румъния, Сърбия и Гърция, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“.

На границата с Румъния трафикът е интензивен на ГКПП „Видин“, ГКПП „Кардам“ и ГКПП „Оряхово“ за товарни автомобили на изход. Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа“/ „Липница“ и „Крушари“/ „Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8:00 до 20:00 часа.

На границата със Сърбия трафикът е интензивен на ГКПП „Калотина“ на изход леки автомобили и товарни автомобили. Граничните проверки на ГКПП „Калотина“ се извършват на осем работни места за влизащи леки коли и на пет работни места за излизащи леки коли. Строително-монтажни дейности налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване. За да избегнат интензивния трафик, граничните власти съветват пътуващите да използват и останалите пунктове на българо-сръбската граница: ГКПП „Брегово“, ГКПП „Връшка чука“, ГКПП „Стрезимировци“, ГКПП „Олтоманци“.

По границата с Гърция движението е интензивно на ГКПП „Кулата“ на вход за леки автомобили. „Гранична полиция“ препоръчва на гражданите, които пътуват към и от Гърция, да използват за преминаване, освен ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“, и останалите пунктове на българо-гръцката граница – ГКПП „Илинден“, ГКПП „Златоград“, ГКПП „Ивайловград“ и ГКПП „Капитан Петко войвода“. През гранични пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

На границите със Република Северна Македония и Турция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.  

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy