„И той търсеше нещо стабилно“. Борисов призна за срещи с Алексей Петров

0

Имало е срещи с убития бивш съветник в ДАНС и някогашна барета Алексей Петров покрай преговорите за съставяне на правителство. Това призна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. По думите му застреляният наскоро е бил близък с бащата на бившия премиер Кирил Петков.

„Алексей беше близък с бащата на Кирил Петков, с тях. И той, като всички нас, Бог да го прости, търсеше варианти да се направи нещо стабилно след тези избори, пет ли бяха. Поне за важната законодателна рамка да е факт“, каза Борисов.

Той обясни, че срещите са били и с него, и с Петкови, за да има поне някакво „крехко доверие“. На бившата барета не е обещаван пост в ДАНС, заяви Борисов.

За участие на Петров в преговорите се говори отдавна. Приживе и самият той го потвърди. След смъртта му обаче и премиерът Николай Денков, и заместникът му Мария Габриел от ГЕРБ отрекоха той да има каквато и да е роля в този процес.

Петров беше застрелян по време на разходка в полите на Витоша на 16 август. Това бе третият публично известен атентат срещу него. Малко преди убийството той започна отново да се изявява в медиите след като години наред избягваше да го прави.

Още по темата:

Кой е Алексей Петров и защо покушението му напомня годините на поръчковите убийства

 

До днес няма информация за заподозрян за убийството му. От МВР и прокуратурата твърдят, че по случая се работи активно, но не дават никакви подробности.

За влиянието на Петров и близостта му с важни фигури от службите, политиката и бизнеса се носят легенди. В миналото той бе подсъдим по делото „Октопод“. След над десет години съдебен процес бившата барета бе оправдан изцяло. Делото срещу него започна по време на първото правителство на ГЕРБ.

Самият Борисов неведнъж е казвал, че двамата се познават още времето когато са служили в МВР. Имали са и обща фирма и са работили заедно във федерацията по карате. Бившият премиер обаче твърди, че винаги са били съперници.
 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

Generated by Feedzy