Карадайъ: ДПС ще има 40 депутати и ще е част от управляващата коалиция

Ако имаме допуснати пропуски на изборите тази година, най-вероятно ще имаме шанс и възможност да ги поправим най-скоро през 2023 година. Тогава ще имаме над 40 народни представители, каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на възпоменателен митинг по повод 38-годишнината от т нар. „възродителен процес“ и опита за насилствена асимилация на турското население.

Митингът беше в кирковското село Могиляне.

Според Карадайъ ДПС не само ще увеличи народните си представители от 36 на 40, но ще е част и от бъдеща управляваща коалиция. „Тогава лека-полека ще случим на коалиционна култура и ще бъдем част от коалицията. Защото когато ДПС е било част от изпълнителната власт на България през 2001 – 2009 година, тогава България е имала най-високите икономически показатели и е постигала своите национални приоритети за последните 33 години – членство в НАТО и в ЕС“, допълни Карадайъ.
Според него при бъдещо коалиционно управление с участието на ДПС се очакват подобни успехи. „Сега следва да вкараме България в Шенген и в еврозоната“, добави Карадайъ.

По-рано в речта си той припомни събитията по насилствената смяна на имената. За политическата ситуация у нас той коментира, че тогавашните и сегашните времена си приличат по двойните стандарти на прилагането на закона. „Няма коалиционна култура, диалог и разбирателство, а противопоставяне и делене. Те се пренасят и в обществото“, посочи Карадайъ.

Участващите в митинга се поклониха пред жертвите на комунистическия режим, сред които е и 17-месечната Тюркян, която загива при сблъсъците на властите с мирно протестиращите жители на Могиляне.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy