„Кауфланд България“ е топ работодател за пета поредна година

За пети пореден път най-голямата търговска верига у нас „Кауфланд България“ (Kaufland България) е сертифицирана като „Топ Работодател“ от престижния международен независим институт Top Employers Institute, съобщиха от компанията.

С това признание веригата затвърждава мястото си сред водещите компании в Европа, които прилагат високи стандарти в управлението на човешкия капитал, грижата за хората, условията на труд и развитието на своите служители, се казва в съобщението.
„Кауфланд България“ получава сертификата след детайлен мониторинг на процесите в компанията.
Оценката се изготвя от международно жури от независими експерти след близо 6-месечен анализ на база въведените от работодателя концепции, процеси и инструменти за управление на човешките ресурси.
Универсалният метод за сертифициране на Top Employers Institute се прилага в над 123 държави по света. Общо 20 категории подлежат на мониторинг от страна на независимото жури.
В сравнение със средните стойности от глобалното проучване през 2023 г. „Кауфланд България“ се отличава с резултати значително над нормата. При седем от показателите постиженията на веригата са с над 10% по-високи от средните за проучването. Сред тях са „Привличане на таланти“ (над 13%), „Ангажираност на служителите“ и „Дигитален HR“ (близо 13%), „Лидерство“ (почти 12%) и „Удовлетвореност на служителите“ (над 11%).

„Кауфланд“ не спира да подобрява собственото си представяне през годините – от общ резултат от 62% във всички категории през 2019 г., когато компанията е сертифицирана за първи път, до 89.63% през 2023 г.
В сравнение с показателите й през 2022 г. веригата отбелязва най-значителен напредък в категориите „Кариера“ с ръст от близо 8%, „Ангажираност на служителите“ – със 7% и „Дигитален HR“ – над 6%

„Фактът, че всяка година представянето ни става все по-добро, говори за последователните усилия, които полагаме ежедневно за подобряване на грижата към нашите колеги. Определянето ни като „Топ Работодател“ за пета поредна година ни мотивира още по-силно да развиваме и надграждаме нашата стратегия за управление на човешките ресурси, за да бъдем тези, които налагат тенденциите в сектора. За нас е изключително важно служителите ни да усещат своята съществена роля в този процес, да се припознават в ценностите на компанията, както и да имат възможно най-пълноценен и положителен кариерен път още от първия си ден в „Кауфланд България“, коментира Милена Караилиева, директор „Човешки ресурси“ в компанията
„Благодарни сме за поредната награда от независимата организация Top Employers Institute. Нашата цел е да бъдем един от най-атрактивните работодатели и непрекъснато да усъвършенстваме условията за работа и развитие на многото ни мотивирани служители. Само с тяхна помощ можем всеки ден да предлагаме на нашите клиенти отлично изживяване по време на пазаруване“, каза Евелин Опел, член на Управителния съвет на групата Kaufland, ресор „Човешки ресурси“.
„Необикновените времена проявяват най-доброто от хората и организациите. В програмата ни за сертифициране на „Топ Работодатели“ тази година наблюдаваме именно това: забележително представяне от сертифицираните „Топ Работодатели през 2023“. Те винаги са показвали, че се грижат за развитието и благосъстоянието на екипите си. Правейки това, те заедно развиват пазара на труда. Горди сме да обявим и отпразнуваме тазгодишните водещи работодатели, ориентирани към хората: Най-добрите работодатели 2023″, коментира изпълнителният директор на Top Employers Institute Дейвид Плинк.
Отличието „Топ Работодател“ (Top Employer) е присъдено на „Кауфланд България“, както и на всички останали държави от семейството на компанията. По този начин освен „Топ Работодател“ в България, Kaufland за поредна година е и „Топ Работодател в Европа“.
„Кауфланд България“ е лидер в сектора на търговията у нас с годишен оборот от близо 1.9 милиарда лева и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6600 служители.
Пет поредни години компанията е сертифицирана като Топ Работодател от международния независим институт Top Employers Institute. През 2022 година утвърждаването на работодателската марка на Kaufland България беше засвидетелствано и от близо 25 отличия в най-оспорваните категории на значими конкурси като Employer Branding Awards на b2b Media, Career Show Awards, Career Show Index 2022, True Leaders ICAP и други.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy