Китай съобщи за почти 60 000 починали с Covid-19 от началото на декември

Властите в Китай съобщиха за почти 60 000 души с Covid-19 са починали от началото на декември.

Според представените данни 59 938 човека са починали между 8 декември и 12 януари в здравни заведения в Китай. От тях 5503 смъртни случая в резултат на дихателна недостатъчност заради Covid-19, а останалите 54 435 са предизвикани от други заболявания в съчетание с коронавирус. Средната възраст на починалите е била 80,3 години.

Националната здравна комисия каза, че тези смъртните случаи са в болници, което означава, че е възможно също така още хора да са починали у дома.

До 8 януари официалната статистика в Китай показваше 5272 смъртни случая от Covid-19. С новите данни официално оповестените смъртни случаи от коронавирус се увеличават повече от двойно, достигайки 10 775.

Според китайската здравна комисия свързаните с Covid-19 хоспитализации на хора са достигнали върхово ниво, а след това броят им е започнал да намалява.

В началото на декември китайското правителство спря да публикува данни за заразяванията и смъртните случаи, свързани с коронавирус. Световната здравна организация и редица държави призоваха Пекин да даде повече информация на фона на рязкото увеличаване на броя на заразяванията.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy