Княгиня Мария Луиза на 90 г., в София бе отслужен молебен за юбилея ѝ

В патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ в София бе отслужен молебен за юбилея на дъщерята на цар Борис III и царица Йоанна и сестра на Симеон Сакскобургготски – Мария Луиза.

„Всяка година си идвам в България. Заради Covid-19 не можах да си дойда преди, но е голяма радост за този празник и за 90-ия ми рожден ден, който вече не е шега“, каза пред журналисти княгиня Мария Луиза, цитурана от БТА.

Сред присъстващите на молебена бяха Симеон Сакскобургготски, дъщеря му Калина, бивши министри на партията му НДСВ Меглена Кунева, Милен Велчев, Станимир Илчев, Николай Василев и Соломон Паси, както и бившият посланик на България в САЩ Елена Поптодорова.

„Емоцията е огромна. Толкова години вече се молеше и се надяваше да оцелее до днес, така че ето, и това се случи“, каза Симеон II.

Княгиня Мария Луиза е родена на 13 януари 1933 г. в София. Тя носи името Мария Луиза в чест на покойната си баба и първа българска Княгиня на Третото царство Мария Луиза, Принцеса на Парма и Пиаченца.

В петък молебенът по повод юбилея ѝ бе отслужен от митрополит Николай.

В края на благодарствения молебен той пожела на княгиня Мария Луиза още дълги и духовни радостни години. „Бог да ви помага и да ви закриля“, каза още митрополит Николай и ѝ връчи подарък от българския патриарх Неофит и Светия синод – икона на Света Богородица. 

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy