Комисията, разследваща щурма на Капитолия, публикува данъчните декларации на Тръмп

Комисията в Камарата на представителите на американския Конгрес, която разследва щурма на Капитолия от 6 януари миналата година, публикува в петък данъчните декларации на бившия президент Доналд Тръмп за шест години, предаде Асошиейтед прес.

Миналата седмица контролираната от демократите комисия гласува за публикуването на въпросните документи с редакции на чувствителна информация като например номера на социални осигуровки и информация за контакт. Данъчните декларации на Тръмп стават публично достояние в последните дни, в които Камарата на представителите все още е под контрола на Демократическата партия.

Комисията се сдоби с документи за периода от 2015 до 2020 г. в хода на разследване на „неуспеха на службата за вътрешни приходи своевременно да проведе задължителни одити на Тръмп по времето, по което той е бил президент“.

Оповестяването на тази информация увеличава вероятността от нови разкрития за финансите на Тръмп, които са обвити в мистерия и интриги още от 80-те години, когато той е перспективен строителен предприемач в Манхатън.

Декларациите могат да придобият допълнително значение предвид това, че Тръмп даде началото на третата кампания за избирането си за президент на САЩ, отбелязва АП.

Преди да стане президент Тръмп беше известен като строителен магнат и водещ на телевизионно риалити шоу. По време на кандидатпрезидентската кампания той отказа да публикува данъчните си декларации, с което наруши политическите норми.

Представители на Републиканската партия заявиха, че демократите ще съжаляват за действията си и че след като следващата седмица поемат контрола върху Камарата на представителите, те ще настояват за публикуването на данъчните декларации и на други известни лица.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy