Кръгла маса обсъжда влиянието на дезинформацията при геополитически кризи (на живо)

В Народното събрание се провежда кръгла маса на тема „Влияние на дезинформацията в условията на геополитически кризи“.

В нея участие ще вземе разследващия журналист от „Белингкат“ Христо Грозев, който бе обявен за издирване в Русия, без да е ясно в какво е обвинен. На кръглата маса той ще говори за рискове за националната сигурност.

За дезинформацията в социалните мрежи ще говори Никола Тулечки от сдружение „Данни за добро“, а бившият министър на електронното управление и настоящ депутат от ДБ Божидар Божанов ще коментира техниките за онлайн дезинформация и методи за противодействие. За институционалните дефицити в изграждането на национална рамка за устойчивост на дезинформацията ще говори Тодор Галев от Центъра за изследване на демокрацията.

Как работи руската пропаганда в България ще коментират социологът и преподавател в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ Милена Якимова, както и философът , културолог и преподавател в НБУ проф. Димитър Вацов.

Модератор на събитието е Елисавета Белобрадова от ДБ. 

<iframe src=“https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fdabulgaria.bg%2Fvideos%2F1464034707453941%2F&show_text=false&width=560&t=0″ width=“560″ height=“314″ style=“border:none;overflow:hidden“ scrolling=“no“ frameborder=“0″ allowfullscreen=“true“ allow=“autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share“ allowFullScreen=“true“></iframe>

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy