Лена Бориславова: Когато мандатът дойде при нас, ще предложим правителство

0

Когато мандатът за съставяне на правителство бъде връчен на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ), ще предложим кабинет. Това каза Лена Бориславова минути след като парламентът прекрати правомощията ѝ на народен представител.

„Както виждам, консултациите се насрочват доста бързо. Явно президентът този път няма желание да даде време на Народното събрание да има свободата и комфорта да излъчи в по-удобни срокове правителство, но това не означава, че ние ще бягаме от отговорност, и когато вторият мандат дойде при нас – със сигурност ще представим състав на кабинет“, коментира Бориславова.

Тя повтори, че ще се включи в подготовката на ПП за предстоящите местни избори през есента. До този момент партията не е участвала в такъв вот.

„Задачите са големи, проблемите са още по-големи. За нас е изключително важно да имаме добра подготовка, да организираме хората си по места, за да можем да предложим конкретни решения още в първите дни след предизборната кампания“, каза Бориславова.

Допълни, че успоредно с подготовката за местните избори, екипът на ПП ще продължи да работи за сформиране на правителство и за приемане на законодателната програма.

„Много сме щастливи от факта, че, поне засега, изглежда това Народно събрание ще успее да започне да работи по смислен начин и желая успех на всички колеги“, каза още Бориславова.

Тя уточни, че ще остане в преговорните екипи за законодателната програма, но няма да е част от екипа, който ще отиде на консултации при президента, насрочени за днес от 17 часа с парламентарната група на ПП-ДБ.

Това, което заявихме много ясно по време на преговорите, беше, че за ПП няма значение и няма условие да бъдем в управляващо или неуправляващо мнозинство, за да се борим за законодателните промени и решения, в които вярваме, коментира Бориславова.

Тя припомни решението на ПП, че няма да подкрепи правителство с мандата или с участието на ГЕРБ.

Първата работа на парламента в четвъртък бе прекратяване пълномощията на Лена Бориславова от „Продължаваме промяната-Демократична България“ като народен представител. „За“ гласуваха 181 народни представители, а 40 бяха „против“.

Лена Бориславова подаде оставка като депутат още в първия ден на новото Народно събрание.

По време на великденските празници годеникът ѝ – Мирослав Иванов, който също е депутат от ПП, съобщи, че двамата очакват първото си дете.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

Generated by Feedzy