„Лидл“ е сред тримата най-добри работодатели в България

Търговската верига „Лидл“ (Lidl) е един от тримата най-добри работодатели в България и е отличена с международния сертификат TOP Employer 2023 за България и Европа Това е четвъртото поредно влизане на компанията в престижната класация, благодарение на отличните й резултати.

„Лидл България“ постига общ резултат за класацията с близо 12% над средния за бранша в Европа и с над 7% по-добър от този на всички отличени ТОП работодатели в света за 2023.

С полученото отличие Лидл България се нарежда до подразделенията на веригата в общо 27 държави, които също са отличени от TOP Employers Institute. Сред тях са страни като Германия, Франция, Англия, САЩ и други, което е още едно признание за доказаните и световно утвърдени HR практики, които прилага българското подразделение на компанията..

„Изключително сме щастливи, че за поредна година защитихме отличието ТОП работодател. Постигнахме дори още по-добри резултати, и то в година, която не беше лесна“, коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на „Лидл България“. Тя отбелязва инвестираните още повече усилия в грижата за служителите чрез допълнителна финансова помощ, нови придобивки и силен фокус върху тяхното обучение и развитие. „Отворихме нови магазини, стъпихме в нови градове и за една година екипът ни нарасна с близо 10%. Така днес сме 4041 служители, за които ще продължим да осигуряваме подкрепяща и мотивираща работна среда“, допълва тя.

Сертификатът ТОП работодател се връчва след задълбочен независим одит на HR политиките в компанията. Анализът обхваща повече от 20 теми в 6 ключови области: управление на хора, работна среда, привличане, развитие, ангажиране и обединяване. В представянето си „Лидл България“ постига максимален резултат от 100% в теми като бизнес стратегия и стратегия за управление на хора, лидерство, работна среда, визия и ценности.

През изминалата година компанията е осигурила финансови бонуси за всички служители, нови придобивки за родителите с ученици, както и различни програми за обучение. В момента над 70% от ръководния състав в магазините на Lidl е от хора, които са се развили от вътре.

Общо 146 ученици и студенти са направили първите си професионални стъпки благодарение на практикантската и стажантска програма на компанията. Веригата посрещна и четвъртия випуск ученици в дуална форма на обучение.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy