Луна и Стефан Янев учередиха „Български Възход“

Стефан Янев създаде партията „Български възход“ на учредително събрание в НДК. Певицата Луна, която бе кандидат за президент на последните президентски избори, се открои сред присъстващите гости.

Бившият служебен премиер и министър на отбраната в кабинета „Петков“ очаквано оглави новата политическа формация.

„Дясната ръка” на Янев напусна партията му в деня на нейното учредяване

В изпълнителния ѝ съвет влизат: многогодишният журналист Николай Коев, Елена Цонева – предприемач и бизнесмен, Емилияна Попова – бивш прокурор, Надежда Самарджиева- адвокат, Николай Бабуров – бизнесмен и инженер по образование.

По думите на Янев, неговата партия ще работи в идеологическия спектър на националния консерватизъм. Янев обясни, че националното е свързано с утвърждаване и развитие на държавата, а консерватизмът е обърнат към българските традиционни ценности – училище, семейство, вяра, общност, колектив.

Стефан Янев учредява партия

По-рано Ралица Симеонова обяви във фейсбук, че се оттегля от политическия проект на Янев. Тя смята, че формацията има кадрови проблем и е обект на „нездрав интерес“. „Ето защо, прецених, че няма как да бъда част от този проект, чрез който аз, в лично качество, не мога да изпълня основния си ангажимент, т.е. не мога да гарантирам, че няма да бъдете излъгани и предадени за пореден път„, пише в личния си профил Симеонова, с която Стефан Янев обяви проекта си

Коментарите са изключени