„Майкрософт“ пуска нова услуга, базирана на изкуствен интелект

Компанията „Майкрософт“ (Microsoft) въвежда базираната на изкуствен интелект услуга „Майкрософт Копайлът“ (Microsoft Copilot) в своите продукти.

Тя използва мощта на чат интерфейсите и широкообхватните езикови модели, като позволява на потребителите да общуват с технологиите на естествен език и да получават интелигентни, съобразени с контекста отговори и действия, съобщиха от компанията.

Най-новата актуализация на операционната система „Уиндоус 11“ (Windows 11) с внедрен на ранен етап „Майкрософт Копайлът“ ще е налична от 26 септември 2023 г., а през есента технологията ще бъде интегрирана и в продуктите „Бинг“ (Bing), „Едж“ (Edge) и „Майкрософт 365 Копайлът“ (Microsoft’s 365 Copilot).

Продуктът „Майкрософт 365 Копайлът“ ще бъде общодостъпен за корпоративните клиенти от 1 ноември, заедно с „Майкрософт 365 Копайлът“ (Microsoft 365 Chat) – нов асистент с изкуствен интелект.

Технологичната компания обяви и предстоящото пускане на пазара на мащабна актуализация на „Уиндоус 11“, която ще е налична от 26 септември.

В приложенията на „Уиндоус“, като тези за обработка на снимки „Пейнт“ (Paint) и „Фотос“ (Photos), са интегрирани подобрения на базата на изкуствен интелект.

Други нови функции включват повече начини за заснемане на съдържание на екрана и различни актуализации за „Клипчамп“ (Clipchamp), „Ноутпад“ (Notepad) и „Аутлук“ (Outlook).

Уеб браузърите „Бинг“ (Bing) и „Едж“ (Edge) също ще бъдат усъвършенствани с подобрени модели на изкуствен интелект, предоставящи по-персонализирано и ефективно онлайн взаимодействие.
 

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy