Майк Пенс не е подавал заявка за участие в президентските избори през 2024 г.

Бившият американски вицепрезидент Майк Пенс не е подавал заявка за участие в президентските избори през 2024 г., каза неговият близък съветник Девин О’Мали в Туитър, след като негова предполагаема заявка за участие в изборите се появи на сайта на Федералната избирателна комисия, предаде Ройтерс.

Заявката, появила се в празничен ден, накара някои медии, включително британската телевизия „Скай нюз“, да съобщят, че Пенс се е кандидатирал за президент, а линкът към сайта беше разпространен от няколко потребители в Туитър.

О’Мали, който беше прессекретар на Пенс по време на мандата му като вицепрезидент, написа в Туитър следното: „Бившият вицепрезидент Майк Пенс не е подавал заявка за участие в президентските избори днес“, а по-късно потвърди пред Ройтерс, че работи като съветник на Пенс.

Все още не е ясно кой е подателят на заявката. Нито Федералната избирателна комисия, нито „Скай нюз“ засега са отговорили на запитванията за коментар по въпроса. Възникнаха предположения, че става дума за нечия лоша шега.

Пенс предизвика гнева на тогавашния президент Доналд Тръмп, когато отказа да подкрепи усилията му да оспори резултатите от президентските избори през 2020 г. и се дистанцира от него след изборната му загуба от Джо Байдън.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy