Министърът повиши заместника си в ГДБОП в главен комисар

Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов директорът на СДВР старши комисар Любомир Николов стана главен комисар. Новината беше съобщена по време на празника на МВР в сряда.

Любомир Николов беше заместник на Калин Стоянов, когато вътрешният министър беше ръководител на ГДБОП.

Един от мотивите за повишението е, че Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) е най-голямата областна дирекция и обслужва най-многобройно население, се казва в съобщението на МВР. Това определя съответната оперативна обстановка и натовареност на дирекцията, чиято численост е най-висока.

„Искрено благодаря на политическото ръководство на МВР, че забелязва и оценява постигнатото от СДВР. Днешното събитие е оценка за работата на всички служители в столичната дирекция“, каза по време на кратката церемония главен комисар Николов, цитиран от МВР.

„Това е само първата крачка СДВР да намери своето достойно място. Темата стои от години, но никой не се наемаше да я сложи на масата“, посочи главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев.

Любомир Николов беше назначен за дикетор на СДВР в средата на юни. Тогава вътрешният министър каза, че той има опита и компетентността да ръководи една сложна дирекция, каквато е СДВР.

Старши комисар Любомир Николов завършва висшето си образование в УНСС, специалност „Икономика на търговията“ през 2002 г. През 2018 г. придобива магистърска степен по същата специалност.

Работи в системата на МВР от 2001 г. Преминал е през всички оперативни нива в системата – разузнавач в сектор „Икономическа полиция“ на СДВР и в сектор „Фалшификации“ в ГДБОП, началник сектор и началник отдел в ГДБОП. От юни 2021 г. е заместник-директор на главната дирекция.

От февруари до април 2023 г. временно е преназначен на длъжност директор на Областната дирекция на МВР Хасково, след което отново изпълнява длъжността заместник-директор на ГДБОП.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy