Министър Явор Гечев: Вече няма криза с дървата

Криза с дървата вече няма, обяви служебният министър на земеделието Явор Гечев в интервю за БНТ.

„Сигнали винаги ще има, темата с дървата вълнува страшно много хората. Това е най-евтиното гориво, което остава. Нашите баби и дядовци на село имат една печка, на която готвят, топлят се. На този етап няма вече такива проблеми, има частични, но ги решаваме“, каза Гечев.

По думите му в момента са доставени 153% дърва при 100% миналата година. Повечето количества не са за сметка на нова сеч, а за сметка на индустриалното производство.

Гечев гарантира, че дървата за хората в пострадалите села около Карлово са предоставени безплатно. „Нарязани са безплатно и никой не е искал една стотинка. Появиха се хора, които злоупотребяват, има тарикатщини“, обясни обаче министърът.

Земеделският министър Явор Гечев изрази надежда парламентът да излъчи правителство. Той посочи, че служебният кабинет се старае да държи държавата в добра кондиция и да я предаде на следващото правителство. 

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) прави редица проверки на храните, не само за вода в сирената. Опитваме се държавата да е навсякъде, посочи Гечев и уточни, че „държавата е на ГКПП „Капитан Андреево“ и изпълнява задълженията си“.

По-евтини аналози и повече промоции са все по-интересни за потребителите. Успяхме да успокоим инфлацията, каза министърът и заяви, че за част от увеличените цени не намира обяснения. А темата за данък добавена стойност (ДДС) трябва да се пипа внимателно. Той не се определя от правителството, а от парламента, допълни министърът.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy