МО пак търси да купи коли. Предвидило е около 60 000 лева за бройка

Военното министерство търси да закупи 26 леки коли до 3.5 тона с нормална проходимост (клас D – среден), като за целта е предвидило бюджет от 1.6 млн. лева с ДДС.

Поръчката вече е пусната и се набират оферти.

В поръчката са разписани детайлно техническите изисквания за колите, които в много случаи предопределят избора.

В случая се търсят коли с електрическо отопление на задното стъкло, електрическо подгряване на предните седалки, аудиосистема с възможност за управление от волана и много други изисквания.

Гаранцията трябва да е не по-малко от четири години или не по малко от 100 хиляди километра. Автомобилите трябва да бъдат доставени поетапно 270 дни след сключването на договора.

За една кола са предвидени средно около 61 хиляди лева с ДДС.

На първо място ще бъде класиран участникът предложил най-ниска цена.

Пазарът на автомобили в момента, обаче, предлага по-малко избор и по-високи цени, тъй като търсенето на нови автомобили в световен мащаб е по-голямо, отколкото тяхното производство.

МО има дълга история с поръчки за автомобили. Последно привлече внимание през 2021 година, когато обяви, че търси 36 леки коли на обща стойност над 2 млн. лева без ДДС.

Тя бе разделена на три позиции, като първата е за два „представителни“ автомобила.

Втората позиция е за 8 леки коли клас „Е“ – премиум, а третата за 26 автомобила клас „D“ – среден.

Поръчката обаче бе спряна, след като Антикорупционният фонд сезира Агенцията за обществени поръчки за съмнителната според него поръчка. Според организацията тя е разписана така, че да бъде спечелена от конкретен доставчик на конкретен модел автомобил.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy