Мустафа Емин подаде оставка като съветник на военния министър

0

Мустафа Емин обяви, че подава оставка като съветник в политическия кабинет на министъра на отбраната Тодор Тагарев.

До решението му се стига, след като преди седмица той беше обвинен, че е вдигнал скандал в „Пирогов“ и е настоявал дете да бъде изведено от шокова зала, за да бъде прегледано неговото. Сестра от болницата обвини Емин, че се е държал грубо и арогантно и е заплашвал със здравния министър. Позицията ѝ бе споделена от лечебното заведение. След това Емин отрече обвиненията и обяви, че се правят внушения, които не отговарят на истината.

„Дълбоко невярно е обаче, че съм искал детето ми да заеме мястото на друго дете. Това е нечовешко поведение, на което не съм способен“, обяви тогава той.

Сега Емин обяви, че подава оставка, за да прекрати атаката срещу него и правителството.

„Ще защитя името и достойнството си с доказване на истината за комуникацията ми с персонала в болница Пирогов в съда, като съм благодарен за помощта на лекарите и сестрите и не приемам обвиненията и внушенията от постове и вътрешни проверки. „Замразявам“ участието си в Националния съвет на „Да, България“, важно е проверката да бъде безпристрастна“, написа той във Фейсбук.

„С опита си от тази информационна атака срещу мен искам да предупредя, че този натиск ще нараства и руши доверието, ще противопоставя и провокира агресия – нека заедно се противопоставим на тази заплаха“, добави той.

Още миналата седмица от военното министерство назначиха проверка, за да се установи какво точно се е случило. Същото направиха и от участващата в „Демократична България“ партия „Да, България“, на която Емин е кадър.

Преди ден от ГЕРБ, които подкрепят управлението с „Продължаваме промяната – Демократична България“, настояха Емин да напусне поста. Това направиха председателят на парламентарната комисия по здравеопазване Костадин Ангелов, както и шефът на комисията по отбрана Христо Гаджев.  

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

Generated by Feedzy