Над 2.7 млн. лева дарени за „Българската Коледа“

Над 2 720 000 лева достигнаха даренията за „Българската Коледа“ от началото на двадесетото издание на благотворителната кампания до края на благотворителния спектакъл, който се състоя на 25 декември в Народния театър „Иван Вазов“. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава Румен Радев.

Двадесетото издание на кампанията, която е под патронажа на президента, продължава. Тази година инициативата е посветена на децата с редки генетични заболявания.
Към момента са изпратени 350 000 дарителски SMS на номер 1117 и гласови обаждания на 0900 1117.

На коледния благотворителен спектакъл „Българската Коледа“ присъстваха президентът Румен Радев и неговата съпруга Десислава Радева, представители на държавни институции, дипломати, дарители, посланици на кампанията и деца, подпомогнати от „Българската Коледа“.

В подкрепа на децата на „Българската Коледа“ от сцената на Народния театър послания отправиха популярни български музиканти, певци, танцьори, актьори, спортисти и журналисти.

Благодарение на активната подкрепа от дарители и партньори инициативата подпомага всяка година средно 500 деца и осигурява високотехнологична медицинска апаратура за лечебни заведения от цялата страна.

Двадесетото издание на благотворителната инициатива ще продължи до края на ноември 2023 година. Заявления за подпомагане на деца се приемат целогодишно.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy