Нинова доволна, че вече се разгражда моделът „ГЕРБ“

Лидерът на БСП Корнелия Нинова изрази изключителното си задоволство от това, че след балотажа в неделя социалистите могат да се похвалят със 72 кмета, четирима от които са на областните градове Русе, Шумен, Разград и Силистра. Втора политическа сила сме по брой кметове, увеличаваме и броя на общинските съветници, заяви тя пред журналисти след втория тур на местните избори в неделя.

„Това за нас е изключителен успех. Само ние и ДПС увеличаваме подкрепата си. Изчакваме с нетърпение (резултатите от) София. Благодарим на всички, които ни подкрепиха“, каза тя.

Според нея големият губещ на сегашните избори е ГЕРБ и целта на БСП да обедини всички срещу ГЕРБ започва да действа и да разгражда модела ГЕРБ.

Резултатът показва силна консолидация. работихме в сложна ситуация на купен вот, подменени бюлетини. Преживяхме всичко това и си вдигаме резултата. Не можем да определим колко от невалидните бюлетини са били за наши кандидати, но очевидно всички кандидати пострадаха от невалидните бюлетини, каза още лидерът на социалистите.

Тя призна, че съществен принос за резултатите има и ниската избирателна активност. Според нея обаче тя е проблем и на политиците, и на обществото. „Трябва да върнем доверието на хората и да повишим избирателната активност, защото тя придава легитимност на институциите“, каза още Нинова.

Тя отговори отрицателно на въпроса дали се притеснява от политическите амбиции на Ваня Григорова.

Отвърна и на критиките на Борисов от нощта на балотажа, че „Продължаваме промяната-Демократична България“, БСП и „Възраждане“ са се съюзили на балотажа срещу ГЕРБ.

„Бойко Борисов пак откри топлата вода. Не знам защо Борисов се изненадва, не сме правили тайни сглобки и договорки. Естествено, че работихме с ПП-ДБ и Възраждане“, каза още червеният лидер.

Според нея успешни ще са изборите, ако „си подредим държавата и преборим задкулисието“.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy