Нова атака срещу основната опозиционна партия в Турция

0

Въоръжено нападение срещу предизборен щаб на основната опозиционна турска Народнорепубликанска партия (НРП) бе извършено в Истанбул, съобщи телевизия СиЕнЕн-Тюрк. 

 

Атаката срещу представителството на НРП е била извършена през нощта в квартал Аташехир.

 

Няколко нападатели са писали със спрей по прозорците на предизборния щаб и са накъсали знамената на формацията, окачени пред офиса. След това са били произведени няколко изстрела с пистолет.

 

Още по темата:

Изборите в Турция: Опозицията успя да издигне общ кандидат срещу Ердоган

 

 

Нападателите са успели да избягат, съобщи БТА. 

 

Валийството на Истанбул обяви, че силите на реда полагат усилия за залавяне на нападателите. От валийството посочиха, че се издирват няколко заподозрени, информира Анадолската агенция.

 

Окръжната председателка на НРП Джанан Кафтанджъоглу осъди остро нападението. В акаунта си в Туитър тя написа, че членовете и поддръжниците на НРП не се страхуват от подобни нападения. Кафтанджъоглу уточни, че са били произведени три изстрела, най-вероятно с халосни патрони. 

 

Това е поредната атака срещу представителство на опозиционна партия за последния месец. На 6 април бе открита стрелба край централата на НРП в Истанбул.

 

В края на март бе извършено въоръжено нападение срещу окръжното председателство на опозиционната „Добра партия“ в Истанбул.

 

На 14 май в Турция ще се състоят парламентарни и президентски избори.

 

Турската опозиция успя да издигне за кандидат-президент общ кандидат срещу Реджеп Тайип Ердоган.

 

Това е лидерът на основната опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП) Кемал Кълъчдароглу.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

Generated by Feedzy