Нови балистични тестове на Северна Корея

Северна Корея е изстреляла две балистични ракети, предадоха световните агенции, като се позоваха на южнокорейските въоръжени сили и на японската брегова охрана.

Ракетите са били изстреляни към Източно море, наричано още Японско море, обяви южнокорейската армия. Тестовете са били в интервал от около 50 минути, предаде БТА.

Изпитанията идват броени дни след като страната обяви, че е изпитала високо надежден ракетен двигател с твърдо гориво, за който експерти казват, че може да позволи по-бързото и по-мобилното изстрелване на балистични ракети. Това би направило и по-трудно откриването на междуконтиненталните балистичните ракети на Пхенян, които могат да достигнат дори американска територия.

Изстреляните днес ракети са паднали извън японската ексклузивна икономическа зона, съобщи японската брегова охрана. Ракетите са прелетели около 500 километра и са достигнали максимална височина от 550 километра.

От началото на годината Северна Корея вече е извършила 36 ракетни пуска, при които изстреля 64 балистични ракети, в това число и 8 междуконтинентални.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy