Общинарите в Пловдив се събират извънредно за собствеността на местния Панаир

Извънредна сесия на пловдивския Общински съвет ще решава собствеността на местния панаир. Очаква се на заседанието да присъстват и народните представители от „Демократична България“ (ДБ) Христо Иванов и Ивайло Мирчев.

20 общински съветници от различни политически сили са настояли сесията да се проведе на 5 януари, но председателят на Общинския съвет Александър Държиков от ГЕРБ е предпочел тя да се състои на 3 януари. Според Веселина Александрова, председател на ДБ в пловдивския Общински съвет, избраната дата създава опасност от липса на кворум и отлагане на решението.

„В последните работни дни на 2023 година почетният консул на Руската федерация и руски гражданин Георги Гергов в писмо без правна стойност до Общинския съвет подхвърли възможността да се обособят 6 дка за Операта, ако съветът му предостави 350-те декара на Пловдивския панаир“, напомнят от ДБ в съобщение до медиите за предстоящата решаващо заседание на съвета.

Както писа Mediapool, с решението да подарят Пловдивския панаир на бизнесмена и бивш местен лидер на БСП Георги Гергов, пловдивските общински съветници от ГЕРБ и БСП, подкрепени от представителя на ДПС и двама от БЗНС „Ал. Стамболийски“, са забъркали на 19 декември истинска правна каша. Те хем са гласували да подкрепят схемата за овладяването на дружеството, хем са задължили кмета Здравко Димитров да я атакува в съда, а общината да се опита да я блокира.

„Докато Европейският съюз конфискува имоти на представители на режима на Путин, общинските съветници на евроатлантическата партия ГЕРБ подаряват за Коледа 350 дка на почетния руски консул в Пловдив“, подчерта Веселина Александрова. Според нея извънредното заседание все пак дава шанс на ГЕРБ да се дистанцира от БСП на Гергов.

„Демократична България“ вече е внесла предложение против окончателното подаряване на Пловдивския панаир и финализиране на „кражбата на века“, както я определя Александрова.

Александрова изрази надежда, че колегите ѝ ще вземат правилното решение във вътрешнополитически и геополитически план, като защитят интересите на Пловдив и гражданите му. „В противен случай ГЕРБ ще бъде тази, която е предала пловдивския интерес, пловдивчани и собствените си избиратели. Припомняме, че вече 15 години губим Панаира парче по парче чрез ловки схеми и политическа подкрепа, а сега можем да избегнем довършителния удар“, заключи Александрова.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy