„Овергаз“ сваля със 70% натрупаните през 2022 г. неустойки на бизнеса клиентите си

„Овергаз Мрежи“ съобщи, че ще намали натрупаните през 2022 г. неустойки от корпоративните си клиенти и заявените, но недовзети от тях количества природен газ ще трябва да бъдат платени по цената от 2021 година.

Съгласно действащите договори със стопански клиенти, дължимите годишни неустойки за 2022 г. се изчисляват на база годишната средноаритметична цена за доставка. Компанията обаче ще наложи цената за миналата година, която е тройно по-ниска, защото оценява влошената ситуация на газовия пазар през настоящата година. Заради скъпите цени промишлеността стагнира и потреблението й бе по-ниско.

С това свое решение „Овергаз“ ще намали с близо 70 процента дължимите от бизнеса неустойки за неползваните количества газ.

„Стремежът ни е да съхраним дългогодишните си партньорства и да осигурим перспектива за създаване и на нови такива и вярваме, че предложените мерки ще позволят в достатъчна степен гъвкавост на нашите корпоративни клиенти, така че да дадат на всички ни възможност да продължим напред към по-добри времена с нужния ресурс през следващата 2023 г“, пише компанията до корпоративните се клиенти писмо.

От газоразпределителното дружество обясняват на совите клиенти още, че въпреки настояването му пред компетентните институции да има компенсации за скъпия газ, подобно на тези за бизнеса за скъпия ток, това не се е случило и няма дори и плахи опити за действия в тази посока.

„Овергаз Мрежи“ доставя синьо гориво на над 3500 корпоративни и над 85 000 битови клиенти.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy