Оставките по върховете на ДПС продължават. И зам.-председател се отказва от поста си

Оставките в ДПС продължават. Броени дни след като стана ясно, че председателят на партията Мустафа Карадайъ е подал оставка, в четвъртък това направи и заместник председателят на ДПС Ахмед Ахмедов.

Новината бе съобщена от пресцентъра на партията с едно кратко изречение. “Оставка от поста заместник-председател на ЦС на ДПС подаде Ахмед Ахмедов”, се посочва там. От сряда едноличен председател на парламентарната група на ДПС е Делян Пеевски, а начело на оперативното ръководство временно се връща Ахмед Доган.

<iframe src=“https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpresscenterdps%2Fposts%2Fpfbid0YJS3ZRfSfeHT5Z1ciAPTLQi98kV3KDu8XWjCSU54Z77LbTCBS56xuAG24qmw5nynl&show_text=true&width=500″ width=“500″ height=“452″ style=“border:none;overflow:hidden“ scrolling=“no“ frameborder=“0″ allowfullscreen=“true“ allow=“autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share“></iframe>

Последно, на 6 ноември пресцентърът на партията съобщи, че Ахмедов е присъствал на на 38-ия конгрес на Народнорепубликанската партия (CHP) в Турция.

Той е бил придружен от отговорника на ДПС за район Тракия и зам.-кмет на община Чорлу Гюнер Четин. Една от версиите за отстраняването на Мустафа Карадйъ от председателския пост е заради протурска политика и чести и тайни срещи с посланика на Турция в България.

Официално, коментар за смяната направи Делян Пеевски, който съобщи, че не се е случило “нищо особено”, председателят Карадайъ предварително прекратил мандата си, който и без това изтичал на 12 декември.

От 2003 до 2014 г. Ахмедов бе кмет на община Цар Калоян. Той бе и депотат от ДПС в редица парламенти. Приеман е за част от хората, близки до Карадайъ. 

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy