Отново се търсят най-добрите образователни и екопроекти за 60 хил. лв. от „Виваком“

Кандидатстването за грант в Осмото издание на Vivacom Регионален грант е отворено до 11 януари 2023 г., съобщиха от телекома. Компанията приема кандидатурите за проекти на граждански организации в сферата на образованието и опазването на околната среда и търси най-добрите и най-иновативните концепции с потенциал да ангажират местната общност, както и най-полезните идеи за решаване на конкретен проблем в съответния регион.

Проектните предложения се приемат само чрез попълване на формуляр за кандидатстване на адрес.

Всички кандидатури преминават през два етапа на подбор – предварително административно становище и оценка от експертно жури. Стойността на гранта за всеки проект може да бъде до 5 000 лева, а срокът за реализация на печелившите концепции е една година.

Общият размер на гранта за осмото издание на инициативата отново е 60 000 лева. Победителите ще бъдат обявени през март 2023 г.

За безвъзмездно финансиране от Vivacom могат да кандидатстват юридически лица с нестопанска цел, регистрирани в обществена полза, народни читалища и настоятелства към училища и детски градини, както и организации, които вече са печелили грант в предходни години. Няма ограничение в броя на проектите, с които всяка една гражданска организация може да кандидатства.

Програмата се реализира в партньорство с Български център за нестопанско право.

В рамките на седемте издания до момента Vivacom Регионален грант е подкрепил 95 проекта на 86 граждански организации на обща стойност 441 000 лв.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy