От ГЕРБ обявиха, че биха се коалирали след вота с ДПС, ПП, ДБ и БВ

От ГЕРБ обявиха, че биха се коалирали след вота с ДПС, ПП, ДБ и БВ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че партията му би се коалирала след изборите с ДПС, „Продължаваме Промяната“ (ПП), „Демократична България“ (ДБ) и „Български възход“ (БВ).

„Готови сме четирите евроатлантически партии да направим коалиция – ДПС, ПП, ДБ, ако влезе БВ – и с тях, защото основните евроатлантически закони, приети в 48-ото Народно събрание, бяха гласувани от тези формации“, каза Борисов в отговор на журналистически въпрос.

Той разви тезата, че според него тези формации могат да се разберат по теми като газ и находища, ядрена енергетика, ай ти сектор, земеделие и други важни за българите въпроси. „Подписваме и се договаряме какво ще правим, има 10-15 неща, които са важни за хората години напред“, обясни лидерът на ГЕРБ.

„Ако ПП и ДБ са в Народното събрание, независимо коя поред политическа сила са, означава, че зад тях стоят български граждани, демокрацията изисква да се съобразим с тези, които са събрали най-много гласове, обясни лидерът на ГЕРБ. Те не го направиха с нас и видяхме резултата“, каза още Борисов.

По думите му след изборите на 2 април трябва да бъде сформирано правителство, ако „искаме евроатлантическа политика, както четири партии декларират“.

Иначе Борисов не пропусна за пореден път да разкритикува ПП и ДБ, този път стоварвайки им вината за изказването на президента Румен Радев от Брюксел, че ще наложи вето на европейско ниво, ако се гласуват нови санкции срещу Русия. Лидерът на ГЕРБ обяви, че не бил съгласен с Радев, но позицията му не била изненада, защото държавният глава следвал именно тази политика.
 

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy