От 1 януари в Албания ще подкрепи майките с 3 и повече деца

Правителството на Албания ще плаща социалните и здравните осигуровки на всички неработещи майки с три или повече непълнолетни деца по силата на специална правителствена програма, която влезе в сила на 1 януари тази година, съобщи агенция АТА.

Албанският премиер Еди Рама разясни в социалните медии как жените да подадат молба за помощта чрез правителствения портал e-Albania.

Като се регистрират в платформата, жените с три или повече деца ще се възползват от програмата за държавна подкрепа, като държавата ще плаща осигуровките им.

От 1 януари майките с три или повече деца, които подадат заявление в e-Albania, ще се възползват от най-новата политика на правителството за подкрепа на безработните майки с три или повече деца под 18 години, които ще имат здравни и социалноосигурителни вноски, плащани от държавата за първите пет години на детето, заяви албанският премиер Еди Рама.

Държавният бюджет за 2023 г. ще финансира новата политика, подкрепена от Националната консултативна инициатива за подпомагане на безработни жени с три и повече деца.

Програмата на стойност 600 милиона леки ще осигури подкрепа за всяка безработна жена с три деца и семеен месечен доход до 100 000 леки.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy