Очаква се Радостин Василев да напусне групата на ПП-ДБ

Бившият министър на спорта, в момента депутат от ПП-ДБ, Радостин Василев вероятно ще обяви, че напуска групата си в парламента. Очаква се в петък той да даде пресконференция. Формалният повод е договорката за правителство с подкрепата на ГЕРБ и ПП-ДБ.

Според бившия премиер Кирил Петков обаче причината е друга. В четвъртък той обясни, че на Василев му било отказано да стане отново министър на спорта и това го ядосало.

Освен напускането обаче се очаква Василев да пусне и записи от заседания на групата на ПП-ДБ. Те са правени при срещи в различни формати. Петков заяви, че бившият спортен министър имал около десет часа записи. За пускане в петък се очаква „синтезирана“ версия от около 4 минути.

Петков коментира, че това е активно мероприятие срещу коалицията и целта е да се провали създаването на правителство.

„Обявяваме информация за активно мероприятие срещу ПП и „Демократична България“ и възможността за създаване на редовно правителство. Политици от коалицията са били записвани по време на работни срещи в Народното събрание и нашите офиси, по време на Изпълнителен съвет, Национален съвет, срещи в парламента. Записи както на хора от „Продължаваме промяната“, така и на хора от „Демократична България“. Широкият обхват говори, че са използвани са записващи устройства в нашите централи и сгради на Народното събрание. Използвани от видео разговори и телефони. Тези действия са работа на службите и дълбоката държава с цел дестабилизация и провал на преговорите за съставяне на правителство. Службите знаят, че ако се състави правителство, ще сменим техните ръководства. Но ще направим дълбоки реформи, които целят изкореняването на превзетите хора, служители, отдели“, обяви Петков.

 

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy