Пеевски: Правителствената сглобка е стабилна

Това атлантическо правителство трябва да го има, ще бъде абсолютно вредно за държавата и хората да го няма, ако влезем отново в цикъл на служебни правителства – това е погром за държавата. Това заяви председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски в кулоарите на парламента преди началото на пленарното заседание.

Той посочи, че е съгласен с идеята на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов министрите да идват всяка седмица, за да се отчитат пред парламентарните комисии и да се взимат общи решения по ресори.

„Абсолютно сме съгласни, смятаме председателите на комисии и лидерите на парламентарни групи да викаме министрите по всички теми, защото виждаме, че има забавяне на програмите, за да видим с какво ние можем да им помогнем и какво те трябва да направят, за да може държавата да върви напред за хората“, каза Пеевски.

Той изрично уточни, че ДПС не искат министри, нито заместник-министри, нито сега, нито след ротацията.

„За да сме много ясни – няма да участваме в изпълнителната власт на тази сглобка“, каза Пеевски.

По думите му „сглобката е стабилна“. Не виждаме проблеми, ако министрите започнат да си изпълняват всички неща по програмата, която сме подкрепили – няма да има никакви проблеми, добави председателят на ПГ на ДПС.

На въпрос дали досегашният председател на партията Мустафа Карадайъ ще остане депутат, Пеевски отговори, че това е негово решение.

В началото на седмицата Карадйъ подаде оставка от поста председател на ДПС, като мястото му бе заето от почетния лидер на партията Ахмед Доган до провеждането на партийна конференция, на която ще бъде избран новия шеф.

Това не е нищо особено, каквото трябва, сме си казали с Карадайъ, каза Делян Пеевски.

Той посочи, че всеки член на ДПС може да се кандидатира за председател на партията. Подборът ще е номинации от структурите, каза шефът на парламентарната група на движението.

С уточнението „когато му дойде времето ще говорим“, той отказа да каже дали ще се кандидатира да прдседател на ДПС, каквито информации бяха тиражирани в публичното пространство. В момента Делят Пеевски вече е едноличен председател на парламентарната група на ДПС.

Нинова: Искаме да падне правителството, но те ще се разберат

Междувременно лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира, че целта им с вота на недоворие срещу кабинета „Денков“ е правителството да падне, но тя смята, че партиите в управляващата „сглобка“ отново ще се разберат.

„Ще се разберат отново, имат твърде много общи интереси, преди всичко икономически, а не политически. Трябва депутатите да дойдат на работа и да работим. Да си оправят вътрешнопартийните проблеми и сглобките извън работно време“, коментира Нинова в кулоарите на парламента.

По думите ѝ от БСП имат достатъчно аргументи за вота на недоверие.

„Искаме да падне правителството, няма как да провеждаме разговори с тях“, допълни Нинова.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy