Пето момче е било на побоя, завършил със смърт във видинското село

Общо пет момчета са били по време на побоя, завършил със смъртта на 59-годишния Борислав Борисов във видинското село Гъмзово. Инцидентът стана в късните часове на 1 януари заради бутилка ракия.

Досега полицията съобщаваше за четири деца, едното от които е на 10 години и то не е задържано. За петото момче, съобщиха близките на другите трима младежи на 15, 16 и 17 години, чиито мерки за неотклонение ще бъдат гледани днес от Ощръжния съд във Видин. Те попитаха защо той не е арестуван.

Заместник-окръжният прокурор на Видин Владислав Влашев призна, че петото момче е присъствало на жестокия побой, но не е участвало в него. Държавното обвинение твърди, че незадържаното момче е издало приятелите си на полицията и по тази причина не е арестувано.

По думите на прокурор Влашев, момчето е било „на грешното място в грешното време“.

„След като са пребили жертвата си, момчетата са се прибрали по домовете си и докато останалите четирима са се опитвали да прикрият следите от стореното, петото момче се е обадило в полицията и е подало сигнал. То е разказало какво се е случило“, казва прокурор Влашев пред dir.bg.

Той уточни, че към момента няма данни момчето да е участвало в жестокия побой. Разпитано е като свидетел и е освободено, каза още заместник-окръжният прокурор на Видин.

Тримата задържани за убийството младежи са в ареста с прокурорска мярка за 72 часа, след като им бяха повдигнати обвинения. Най-малкият участник в побоя – 10-годишно дете, по закон не носи наказателна отговорност. Той е под полицейска закрила и не е задържано.
 

Сигналът за жестокото убийство е подаден на 2 януари. Тялото на жертвата бе открито в двора на къщата му в Гъмзово със следи от насилие.

Според разследващите убийството е извършено заради половин бутилка с ракия от непълнолетните момчета, които са на 15, 16 и 17 години. Те са направили самопризнания, но отричат да е имало умисъл.

„Ракията не им е харесала и те отишли да я върнат. Той не искал да им върне парите, нито да им смени алкохола. Започва да ги псува и искал да ги бие. Те са се самозащитили“, каза майката на единия от задържаните тийнейджъри Соня Славчева пред Нова телевизия.

Роднини на задържаните деца попитаха защо мъжът е продавал алкохол на деца, което е забранено по закон.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy