Пила лекарка се отзовала на катастрофата със загинало дете във Врачанско

Лекар, употребил алкохол, се е отзовал на сигнал за катастрофа, при която загина 3-годишно дете, а майка му беше ранена тежко. Инцидентът стана във вторник вечерта на пътя от Враца за Криводол. Пробата за алкохол на една от лекарките, които са оказали първа помощ на пострадалите, е положителна, съобщиха от полицията в сряда, цитирани от bTV.

Агенция „Медицински надзор“ обявиха, че започва проверка в Центъра за спешна медицинска помощ във Враца, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Колата, в която детето е пътувало с родителите си, е поднесла на мокрия път и се е обърнала в дере. Шофьорът е карал с висока скорост – над 100 км/ч, не е употребил алкохол или наркотици. Детето не е било в столче, а в ръцете на майка си. Според спешна помощ детето е починало на място.

Роднините обаче смятат, че двете линейки, дошли на място, са се забавили, едната лекарка е била пияна, а след това дълго време не са получили информация за детето.

От своя страна директорът на спешния център във Враца д-р Галина Лещарска настоява, че линейките са реагирали бързо – за 5 минути, а въпросната лекарка не употребявала алкохол. По информация на Лещарска лекарката е отказала да даде проба за алкохол с мотива, че се нарушават правата ѝ.

Медиците твърдят, че 3-годишното дете е починало на мястото на инцидента.

Свидетелка на инцидента е подала сигнал на тел. 112, обадила се е и на близките. Дядото на починалото момче е заварил на мястото полиция и пожарна. Той твърди, че е извадил детето изпод колата с помощта на двама полицаи.

Детето не се е движило, но не се знае какво точно е било състоянието му. След това мъжът е извадил и снаха си и я е подал на един от пожарникарите. Сложили я на носилка на пожарната. През това време линейки все още не е имало, се твърди в информацията на bTV.

Допълва се, че бабата на детето е карала след първата линейка, която е откарала детето в спешния център. Тя твърди, че лекарката в линейката е била пияна. Твърди също, че дълго време близките на са получавали информация къде е момченцето и какво е състоянието му.

Стигнало се е и до напрежение в центъра за спешна помощ във Враца. Според бабата насилие над медиците в спешния център не е имало. Бащата на 3-годишното момче е ударил стъклото на вратата, когато му съобщили, че то е починало.

Предстои да се установява къде е починало детето – на място или в линейката. В болница в тежко състояние е майката на детето. 

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy