Пишман лидера Боян Расате готви провокации в Босилеград на 6 ноември

Лидерът на Българския национален съюз Боян Расате готви провокации в Западните покрайнини в неделя, 6 ноември, разкри ексклузивно източник от партията със затихващи функции.

В момента Расате организира пътуване към западната съседка в компания на вагабонти от футболните агитки на „Локомотив” Пловдив и „Левски” с цел ескалация на напрежението, докато България се мъчи да изглади отношенията си със съседите.

Пишман националистът Расате отново е активиран да прави зулуми, ядосва се доскорошният сподвижник на маргиналния политически лидер.

Поводът за екшъна е добре подбран – на 6 ноември 1920 г. на основание Ньойския мирен договор армията на Сърбия окупира Западните покрайнини, а в България е обявен 3-дневен национален траур.

Според информацията Расате и футболните хулигани ще се присъединят към българите в Босилеград, които всяка година отбелязват годишнината със събитие в Културно-информационния център, но не за да почете тъжната дата, а да нагнети конфликт.

Предстои да се алармира и посланикът на Република Сърбия Н.Пр. доц. д-р Желко Йович, за да е ясно кой стои зад планираната вандалщина.

Нещо сериозно е мотивирало Расате, защото кресливият патриотар се е заел със сериозна организация на автобуси, за да си подсигури значителен брой ултраси, с които да спретне меле в Сърбия и така да угоди на хората, поръчали провокациите.

Ето и част от указанията, дадени от Боян Расате, публикуваме без редакция:

Осигурили сме транспорт до Босилеград (тръгване в 8 сутринта на 6-ти и връщане обратно същата вечер). Цената на пътуването е 30лв.

– Подготвили сме и програма, която може да претърпи промени:

– пристигане около 11:00 местно време.

– обяд

– посещение на село Извор, където ще разгледаме старата църква и килийно училище

– посещение на село Долна Любата, където ще се поклоним на гроба на учителя Стою Яначков Попов, който е един от 34-те убити от бандата на Коста Печанац цивилни по време на ПСВ.

– посещение на босилеградските гробища, където са погребани петима български офицери през 1913 година.

– В 17:00ч местно време ще се присъединим към събитието на местните българи в залата на Културно-информационния център на българското малцинство „Босилеград“.

Крайният срок за записване е 26 октомври, сряда.

Очакваме компетентните държавни институции да вземат мерки и порежат престъпните мераци на всякакви нереализирани хитлерчета, които вместо да изпишат вежди, ще избодат очите на българите, които живеят в Западните покрайнини.

Коментарите са изключени