Пловдивските общинари провалиха заседанието за панаира

Пловдивският общински съвет не успя да проведе във вторник извънредната си сесия за решаване на казуса с Пловдивския панаир, след като в залата се появиха само 19 души. Общинският съвет се състои от 51 съветници и за провеждане на заседанието е нужен кворум от поне 26 членове.

До провеждане на ново заседание остава в сила проблемното решението от 19 декември.

Както писа Mediapool, с решението да подарят Пловдивския панаир на бизнесмена и бивш местен лидер на БСП Георги Гергов, съветниците от ГЕРБ и БСП, подкрепени от представителя на ДПС и двама от БЗНС „Ал. Стамболийски“, са забъркали на 19 декември истинска правна каша.

Те хем са гласували да подкрепят схемата за овладяването на дружеството, хем са задължили кмета Здравко Димитров да я атакува в съда, а общината да се опита да я блокира.

Поради тази причина бе свикано и заседанието за 3 яанури, което трябваше да опита да оправи проблема. Преди това 20 общински съветници от различни политически сили  настояли сесията да се проведе на 5 януари, но председателят на Общинския съвет Александър Държиков от ГЕРБ е предпочел тя да се състои на 3 януари.

Още преди заседанието, Веселина Александрова, председател на ДБ в пловдивския Общински съвет, предупреди, че избраната по-ранна дата създава опасност от липса на кворум и отлагане на решението.

„Демократична България“ са започнали подписка за нова извънредна сесия за 9 януари, когато е общото събрание на Пълдин туринвест

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy