Повечето германци подкрепят забрана на фойерверките в цялата страна

Според допитване, публикувано от агенцията за социологически проучвания „YouGov“ броени дни след сблъсъците между полицията и празнуващите в новогодишната нощ, по-голямата част от германците подкрепят общата забрана за частното използване на фойерверки в цялата страна, съобщи ДПА.

Около 61 процента от запитаните искат налагането на забрана, като 41 процента са „твърдо за“, а 20 процента „по-скоро“ я подкрепят, показва допитването. Според данните в него около 33 процента са против ограниченията, а останалите 6 процента не са изразили мнение.

Допитването, проведено вчера, не се отнася изрично за новогодишните безредици, при които полицаи и пожарникари бяха нападнати с ракети и фойерверки в Берлин и други градове.

Само в столицата при подобни нападения са били ранени 41 полицейски служители. Властите са образували 355 дела, като в момента се водят разследвания за нарушаване на обществения ред, нападение и оказване на съпротива срещу служители на реда, нанасяне на телесна повреда и предизвикването на експлозия.

В навечерието на новата година полицията в Берлин е арестувала 145 души, като всички от тях вече са освободени. Около две трети от тях са били под 25-годишна възраст, а 135 са били мъже.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy