Повечето избиратели на Хекимян са гласували за Григорова

Повечето избиратели, които на първия тур за кмет на София са гласували за претендента на ГЕРБ Антон Хекимян, на балотажа са дали своя вот за кандидата на левицата Ваня Григорова. Явно при тях е подействало правилото „първо по време, първо по въздействие“, коментира социологът от „Алфа рисърч“ Боряна Димитрова пред БНТ в неделя, имайки предвид първоначалните думи на Хемикян и на самия лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, че предпочитат държавната собственост пред държавна сигурност.

В последния възможен момент и Хекимян, и Борисов казаха, че подкрепят кандидата на некоалиционните им партньори от „Продължаваме промяната-Демократична България“ за столицата Васил Терзиев, като лидерът на ГЕРБ каза, че се бил пошегувал за подкрепата за Ваня Григорова, но в неделя като гласува каза, че прави това с неудоволствие и нарече Терзиев „неблагодарник“

Явно вотът на подкрепилите Хекимян на първия тур е наказателен срещу партньорите в управлението, защото са загубили от него, коментира Димитрова.

Според данните 46 на сто от привържениците на бившия журналист от бТВ са пуснали бюлетина за Ваня Григорова, а 38 са подкрепили Терзиев. 16 процента са отбелязали, че не подкрепят никого.

Електоратът на „Има такъв народ“ също е подкрепил Ваня Григорова, сочат данните на „Алфа Рисърч“.

Въпреки това Васил Терзиев води на втория тур в София.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy