Подкрепете кампания за обучаване на украинци на български език

„Български език за 3 месеца“ е образователна кампания в подкрепа на украинските бежанци, които се опитват да се интегрират в България. Тя се организира от Академия „Никола тесла“, сдружение „Българска задруга“ и е подкрепена от украинската общност в страната.

Обучението се провежда от Академия „Никола Тесла“ на място в София и онлайн. Курсовете ще стартират на 4 януари и ще продължат до края на март.

Бягащите от войната украинци вече девети месец учат български език в учебното заведение, като през курсовете са преминали повече от 750 души. Уроците се финансират изцяло от дарения, включително и от самата украинска общност.

Сдружение „Българската задруга“ съдейства за набирането на средствата.

Стремежът на организаторите на инициативата е бягащите от войната хора да се адаптират по-лесно в страната ни и да се включат пълноценно в общия ни живот. Убедени са, че те могат да допринесат много със своите професии и енергия за общото ни развитие.

„Боря се да ги видя отново независими. Независими от мен, независими от всички нас, които обръщаме света си, за да им помогнем“, казва съоснователката на Академия „Никола Тесла“ д-р Валентина Иванова.

Тя споделя, че в това начинание се преплитат много човешки съдби, има много болка и радост, както и удовлетворение, когато учениците ти намират думите да изразят себе си, да покажат знанията и възможностите си на български език.

Дарения се приемат с огромна благодарност – на място и онлайн по сметката на Сдружение „Българската задруга“: BG04STSA93000029082364 и в Platformata.bg – кампания „Български език за 3 месеца за украинци“.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy