Полицията разби голяма фабрика за контрабандни цигари (видео)

Два склада за контрабандни цигари и фабрика с голям производствен капацитет бяха разкрити при специализирана акция на ГДБОП. Фабриката за цигари е открита край пазарджишкото село Гелеменово, а готовата продукция е открита в складови помещения, наети от 44-годишен мъж в същото село.

Полицията е окрила общо 1.049 милиона кутии цигари, брандирани с логото на Marlboro, както се вижда от разпространените снимки. Само акцизите за тези цигари са на общо стойност най-малко 12 милиона лева.

Полицаите са намерили още големи количества сух нарязан тютюн, филтри и фолио, прибори и опаковки за пакетиране на цигарите. Фабриката е била прикрита в района на други стопански сгради край селото.

Цигарите са пласирани в България и още 6 европейски държави, сред които Белгия, Гърция и Великобритания, твърди МВР. Фабриката е имала капацитет за производство на 150 мастърбокса за денонощие.

<iframe width=“560″ height=“315″ src=“https://www.youtube.com/embed/m5bDiWKeQ3s?si=kzuuOm4_ohdBSbKz“ title=“YouTube video player“ frameborder=“0″ allow=“accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share“ allowfullscreen></iframe>

Откритата фабриката за цигари е била от затворен тип. Хората, които работели в нея, прекарвали свободното си време в оборудвани за живеене помещения, изградени в производственото хале. Те не са имали право да напускат помещенията, както и не са разполагали с никакви комуникационни средства по време на пребиваването си там.

Складовата база и цехът за производство били осигурени с много сериозни средства за защита – охрана, камери за видеонаблюдние, локална сигнално–охранителна система. Достъп до помещенията имал много ограничен кръг от хора, които към момента се издирват.

През октомври ГДБОП разкри нелегален внос и разпространение на огромно количество цигари без бандерол в столичния квартал „Модерно предградие“, където имаше склад с над 13 млн. къса цигари.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy