Поне девет жертви на блъсканица заради фойерверки в Уганда

Най-малко девет души са загинали, а няколко други са били ранени при блъсканица в търговски център в угандийската столица Кампала по време на новогодишните празненства, съобщи днес полицията, цитирана от Франс прес. Сред жертвите е и десетгодишно момче, допълва „Дейли Мейл“.

До тежкия инцидент се стигнало, след като тълпата се втурнала да гледа започналата заря и настанала блъксаница в тесен коридор на мола.

След като пред търговския център Фрийдъм сити в южната част на столицата бяха изстреляни фойерверки, „последва блъсканица, в резултат на която има загинали, а много други бяха ранени“, се казва в изявление на говорителя на полицията Лука Овоесигире. „Спасителите пристигнаха на мястото на инцидента и транспортираха ранените до болница, където беше потвърдена смъртта на общо девет души“, добави той.

Овоесигире заяви, че сред жертвите има „млади хора“, и определи инцидента като плод на „безразсъдство и небрежност“, без да дава повече подробности.

Това бяха първите от три години насам новогодишни тържества в Уганда, африканска държава в района на Големите езера. Обществените прояви бяха ограничени поради пандемията от КОВИД-19 и проблемите със сигурността, припомня АФП.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy