Портних бе залят с призиви за оставка след ВиК авария

Основните партии в коалицията ПП-ДБ, както и БСП и „Възраждане“ почти едновременно поискаха оставката на кмета на Варна Иван Портних, който преди ден се опита да стовари вината за неуспехите си върху главния си архитект Виктор Бузев.

Депутатът от ПП Даниел Лорер, който е спряган като възможен претендент за кмет на града през есента, коментира: „Портних да продължи с оставките и да стигне до своята собствена“.

„Цяла Варна, и ние с нея, настояваме от години за оставката на кмета Портних. Вчера чашата преля с лов на вещици с поисканата оставка на главния архитект, която също се чакаше отдавна, впрочем“, коментира Лорер.

Иван Портних е кмет на Варна от 2013 година, а на последните избори спечели с лекота срещу лидера на „Възрждане“ Костадин Костадинов.

По думите на Лорер конкретният повод за искането на оставката на кмета е огромната ВиК авария в кв. Бриз, която доведе до значителни щети заради презастрояването на квартала.
.
„Портних сигурно е единственият кмет в България, който не изпълнява закона за устройство на територията. Презастроеността на Варна трудно ще бъде възстановена, но със сигурност трябва да спре“, допълни Лорер.

<iframe src=“https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fda.lo.39%2Fposts%2Fpfbid02SRoQmQVT47gywDPYa9AQpa6XncLfVkCj7hc5sRX9kpp1dnvHfdvshi1tFbwXpFgdl&show_text=true&width=500″ width=“500″ height=“627″ style=“border:none;overflow:hidden“ scrolling=“no“ frameborder=“0″ allowfullscreen=“true“ allow=“autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share“></iframe>

Лидерът на ДСБ-Варна Васко Василев обясни, че оставката на Портних се иска от години заради лошото градоустройство и инфраструктурата на града. Той обвинява кмета, че не е изпълнявал задължението си всяка година да внесе в Общинския съвет доклад за изпълнение на Общия устройствен план (ОУП).

БСП също поиска оставката на Портних, зашото през последните 10 години в града са реализирани серия знакови инфраструктурни проекти, за които са харчени суми в пъти по-големи от реално необходимото. Резултатите обаче не са добри.

По повод поисканата от Портних оставка на главния архитект на града Виктор Бузев БСП-Варна коментира, че това е измиване на ръцете няколко месеца преди местните избори.

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов каза, че Портних е превърнал Варна от морска столица „в едно пропаднало, умиращо, агонизиращо гето с рахитична икономика, което на практика прогонва собственото си население“.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy