Портних: Леви, десни и бесни се обединиха срещу мен

0

Варненският кмет Иван Потртних, който преди дни поиска главният архитект на града Виктор Бузев да се оттегли, а след това бе подложен на натиск сам да подаде оставката си, отговори задочно на противниците си. В профила си във фейсбук Портних заяви, че действията му са довели до обединение на „леви, десни и бесни“, което показва, че решението му е правилно.

„Оставката на главния архитект, която поисках вчера, заради създадени порочни практики, очаквано изнерви мнозина. Защо ли?! Май интересът клати феса и някак странно обедини леви, десни и бесни във Варна! Тази истерия ясно показва, че решението ми е правилно!“, написа той.

Искането за оставка на Бузев дойде изненадващо, тъй като Портних, който управлява Варна от десет години, работи с него отдавна. Изведнъж обаче го обвини в липса на визия за развитието на града и поиска Бузев да се оттегли. Това съвпадна и с голяма ВиК авария в кв. „Бриз“.

<iframe src=“https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fivan.portnih.2017%2Fposts%2Fpfbid025zsVLTckF2QdmZAc6iiUfHmEjfJAgmRW5VsQ9v6QhoUSGNcGVFt1RTS9QiP4Do9dl&show_text=true&width=500″ width=“500″ height=“635″ style=“border:none;overflow:hidden“ scrolling=“no“ frameborder=“0″ allowfullscreen=“true“ allow=“autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share“></iframe>

В четвъртък Даниел Лорер от ПП, спряган за кандидат на партията на местните избори през есента, заяви, че Портних трябва да се оттегли от поста си.

„Портних сигурно е единственият кмет в България, който не изпълнява закона за устройство на територията. Презастроеността на Варна трудно ще бъде възстановена, но със сигурност трябва да спре“, заяви той по повод ВиК-аварията.

Оставката на Портних бе поискана и от ДСБ-Варна, а от БСП обвиниха кмета, че се опитва да си измие ръцете с главния си архитект.

„За съжаление, залутани в предизборния популизъм, видните строители на капитализма ППДБ, популярни и като Партиите на Приватизаторите, отново не отговориха на важните въпроси: Защо не премахват незаконните бараки в курорта Златни пясъци, станал символ на костовата приватизация и защо са заграбили 2 дка поляни в Морската градина! И каква е ролята на Бузев в това?“, написа в отговор кметът.
 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

Generated by Feedzy