Потоп в Калифорния: масови евакуации, 5-годишно момче отнесено от придошлите води

Петгодишно момче беше отнесено от наводненията, причинени от поредната мощна буря, връхлетяла щата Калифорния, съобщава Асошиейтед прес. Целият крайбрежен град Монтесито, в който живеят принц Хари, Опра Уинфри и други знаменитости, получи заповед да се евакуира, навръх петата годишнина от довелите до жертви свличания на кални маси в района.

Десетки хиляди останаха без електричество, а някои училища бяха затворени през деня. Улици и магистрали се превърнаха в пълноводни реки, дървета бяха изкоренени, а придошлите води доведоха до свлачища. Шофьорите се сблъскаха със задръствания, причинени от паднали отломки.

Вчера броят на загиналите в резултат на поредицата от бури достигна 14 души, след като двама души бяха убити от падащи дървета, съобщиха щатски служители.

Продължилото близо 7 часа издирване на изчезналото момче доведе само до откриване на обувката му, след което властите го прекратиха, тъй като нивото на водата беше твърде опасно за водолазите. Момчето не е обявено за мъртво, подчерта говорителят Тони Чипола от шерифската служба на окръг Сан Луис Обиспо.

Майката на момчето шофирала камион, който заседнал при наводненията малко преди 8 ч. сутринта близо до Пасо Роблес, малък град навътре в централното крайбрежие на Калифорния, съобщи Том Суонсън, помощник-началник на пожарната служба на окръга. Случайно преминаващи хора успели да извадят майката от камиона, но момчето е било отнесено от превозното средство по течението, вероятно в реката, добави Суонсън. По това време в района не е била издадена заповед за евакуация.

На около 209 км на юг целият град Монтесито и околните каньони, където неотдавна имаше горски пожари, станаха обект на заповед за евакуация, издадена на петата годишнина от свличане на земни маси, причинило смъртта на 23 души и разрушило над 100 жилища в крайбрежното селище.

Националната метеорологична служба на САЩ съобщи за дъждове от 2,5 см на час. Очакваше се проливните дъждове в района да продължат и през нощта.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy