Почина вокалистът на Faithless

В събота на 65 години е починал музикантът Макси Джаз (Максуел Фрейзър), който бе вокалист на световноизвестната британска трип хоп банда Faithless.

Бившата му колежка от групата Систър Блис (Аяла Дебора Бентовим) съобщи, че той е починал „спокойно в съня си“ в нощта срещу събота.

„Изпращам обич на всички вас, които споделихте нашето музикално пътешествие. Грижете се един за друг“, написа тя в Twitter.

Faithless са известни със сингли като God Is A DJ, We Come 1 и Insomnia, като последното стана един от най-големите световни хитове през 1996 г.

„Той беше човек, който промени живота ни по толкова много начини. Той придаде правилното значение и послание на нашата музика. Той беше и прекрасен човек, имащ време за всеки и мъдрост, която беше едновременно дълбока и достъпна. За нас беше чест и, разбира се, истинско удоволствие да работим с него. Той беше брилянтен текстописец, диджей, будист, с великолепно сценично присъствие, любител на колите, безкраен говорител, красив човек, морален компас и гений“, се казва в изявление на бандата за Макси Джаз.

<iframe width=“560″ height=“315″ src=“https://www.youtube.com/embed/P8JEm4d6Wu4″ title=“YouTube video player“ frameborder=“0″ allow=“accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture“ allowfullscreen></iframe>

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy