По-далечните дестинации ще са по-търсени в 2023 година

По-далечните дестинации са по-привлекателни за 2023 година, показва допитване до експерти на платформата airtickets.bg

В топ 3 на най-атрактивните дестинации се нареждат Гватемала, Канада и Арктика.

Гватемала – Въпреки, че дълги години бе в сянка от останалите градове в Южна Америка, все повече хора ще се ориентират в отдих и културни мероприятия във великолепната и природа.

Канада – Водени от желанието на пътешествениците да изпитат повече открития извън утъпканите пътеки, а също и начини на живот, ще се отправят към Северозападните територии на Канада и Юкон, неограничена и предимно неоткрита част от Канада.
Арктика – Докато Антарктика се превърна в любимец на приключенските пътувания през 2022 г., Арктика е следващото място, което трябва да се види. Място, на което не само може да се откъснете от всичко, но и да изследвате собствените си лични граници.

Малага – Едно от най-търсените места за 2023 г. Малага се радва на културен ренесанс през последното десетилетие, което я превръща в оживен културен център на красивия Коста дел Сол.

Мозамбик – Архипелагът Базаруто в Мозамбик се състои от пет острова, известни със своите бели плажове и разнообразен морски живот. Вторият по големина от всички тях, тихомълком се очерта като диво и скрито луксозно бягство.

Единбург – Може да е основан през 1200 г., но повече от 800 години по-късно показва, че все още има някои нови изненади, като умението си да съчетава традиционни и модерни щрихи, с които да привлича посетители.

Португалия – Ако търсите някои от най-впечатляващите пейзажи (и вкусно вино) в цяла Европа, през 2023 година се насочете към буйните, драматични склонове на долината Дуро в Северна Португалия.

Сингапур – С толкова малък достъп през последните две години, той е на върха на търсенията. Храната, хората и комбинацията от природа и градски забавления са задължителни за всеки, който иска да си прекара невероятно.

Рим – Тази година в Рим се наблюдава бум на откриването на луксозни хотели, от Edition, до Bulgari, до Six Senses. Вечният град винаги е класическо място за посещение, забавление и културно обогатяване. 

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy