ПП, ДБ и „Спаси София“ обсъждат няколко варианта за кандидат за кмет на София

0

„Продължаваме промяната“, „Демократична България“ и „Спаси София“ все още не са решили кой ще бъде общият им кандидат за кмет на София за местните избори наесен. Това се разбра от думите на лидера на „Спаси София“ Борис Бонев пред БНТ.

„Имаме няколко предложения за кандидат за кмет, но все още ги обсъждаме. Моето име също не се изключва. Имал съм много покани да ставам депутат, но съм избрал да бъда общински съветник, защото София е моята кауза“, каза той.

По думите на Бонев причината да се бави името на кандидата за кмет е желанието им да са подготвени с програма, приоритети и кампания.

„Преговорите между „Спаси София“ и „Продължаваме промяната – Демократична България“ за местните избори видимо се забързаха след националните избори, решихме доста от проблемите, които боксуваха“, добави той.

Бонев каза още, че три приоритета за града бяха припознати от нашите партньори – инвестициите в кварталите, доброто управление и чистият, зелен и проспериращ град. „По този начин направихме важна стъпка напред за общ опозиционен фронт за категорична победа на изборите“, посочи лидерът на „Спаси София“.

Той заяви, че без ГЕРБ София може да изглежда и да се управлява по-добре.

Според Бонев за един мандат не могат да се решат всички проблеми на града, но може да се започне с най-важните. „Искам, когато излезете от своя дом, независимо дали живеете на ул. „Шишман“ или ул. „611“ в „Люлин 6″, да видите една ремонтирана, оправена, чиста градска среда, а не кал и паркирани коли навсякъде“, поясни Борис Бонев.

Миналата седммица съпредседателят на ПП Кирил Петков каза, че формацията му, ДБ и „Спаси София“ ще имат общ кандидат за кемт, но не каза име. 

Още през януари трите формации заявиха готовност да се коалират за местния вот в столицата. Оттогава формациите водят разговори за обща кандидатура за кмет, но все още не са обявили официално име.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

Generated by Feedzy