Президентската квота в СЕМ бетонира Соня Момчилова начело на регулатора

Соня Момчилова бе преизбрана в четвъртък за председател на Съвета за електронни медии (СЕМ) за още един мандат от една година.

Изборът се случи след като на три поредни заседания на СЕМ кандидатурата й не събра нужното по закон квалифицирано мнозинство от 4 гласа, на следващото, четвърто заседание, тя беше избрана с три гласа „за“. Това са гласовете на самата Момчилова, на Галина Георгиева и на Габриела Наплатанова.

Габриела Наплатанова, също като Момчилова, е от президентската квота, както и Галина Георгиева (бел. ред – член на СЕМ от 2019 г. от парламентарната квота по предложение на ГЕРБ и с подкрепата на ДПС). Така, в крайна сметка преизбирането на Момчилова се случи с представителите на президентската квота в регулатора.

„Против“ гласува Пролет Велкова, а Симона Велева гласува с „въздържал се“. В регулатора Велкова е от квотата на ДБ, а Симона Велева от „Продължаваме промяната“. 

Самата Соня Момчилова бе назначена в СЕМ през юли 2021 година от президента Румен Радев. Към онзи момент Момчилова, известна и като текстописец на песни на шоумена и лидер на „Има такъв народ“ Слави Трифонов в албума „Ръгай чушки в боба“, бе пиар на служебното правителство на Стефан Янев. 

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy